57 obres opten al Premi Sant Joan Caixa Sabadell

Sabadell, 20/05/2010
57 originals –set més que l’any passat– s’han presentat al 30è Premi Sant Joan Caixa Sabadell,
el tercer amb una dotació més alta de la literatura catalana, convocat per l’Obra Social Caixa
Sabadell i amb edició comercial d’Edicions 62. Amb les 57 obres d’aquesta convocatòria, ja se n’hi han presentat 1.406 des del seu naixement, l’any 1981, o sigui, una mitjana anual de gairebé 47.

El guardó, que enguany compleix 30 anys al servei de la literatura catalana, s’atorgarà al juny en un acte al Saló Modernista de Caixa Sabadell encapçalat pel president del Parlament, Ernest Benach.

Entre els 57 textos, hi ha 43 novel·les, sis memòries, tres dietaris, dos reculls de contes, dues biografies i un llibre de viatges. La gran majoria d’obres, 31, han arribat a Caixa Sabadell de la demarcació de Barcelona; quatre, de la de Tarragona; quatre, de la de Lleida; quatre més, de la de Girona; set, del País Valencià; cinc, de les illes Balears; una, d’Andorra, i una altra, del Regne Unit.

Dels 31 originals barcelonins, 20 procedeixen de Barcelona ciutat; quatre, del Vallès Occidental; dos, del Vallès Oriental; dos, del Maresme; un, del Baix Llobregat, i dos, del Bages.

60.000 euros sense impostos i a part dels drets
El Premi Sant Joan Caixa Sabadell va incrementar el 2008 la seva dotació un 50% fins als 60.000
euros per accentuar el suport decidit de Caixa Sabadell a la literatura catalana. L’import és a banda dels drets d’autor i exempt d’impostos –net–; l’escriptor afortunat, doncs, el rep íntegrament.

El guardó incorpora enguany al seu jurat l’escriptor barceloní Jordi Coca, guanyador de l’edició
anterior del Premi Sant Joan Caixa Sabadell amb la novel·la La nit de les papallones. També en
formen part Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli, Vicenç Villatoro i, com a secretari, Fermí Pons-Pons.

Print Friendly, PDF & Email
Share