27 mayo, 2010

Eduard Mira presenta Escacs de mort, Premi Alfons el Magnànim

Por redacción puntocomunica
Share

València, 27/05/2010
La novel·la Escacs de mort, d’Eduard Mira, l’obra guanyadora de l’últim Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa, s’ha presentat al Centre Cultural La Beneficència. En l’acte han participat, a més de l’autor, Ricard Bellveser, director de l’IAM, institució que dota el guardó amb 30.000 €, i Joan Carles Girbés, director de publicacions d’Edicions Bromera.

Durant la presentació, el director de l’IAM, Ricard Bellveser, ha afirmat que l’obra «és una aventura interessantíssima que s’incorpora a un magnífic club de novel·listes que han estat premiats amb el Premi Alfons el Magnànim». Per la seua banda, el director de publicacions d’Edicions Bromera, Joan Carles Girbés, ha anunciat que Escacs de mort s’ha publicat de manera simultània en versió digital en dos formats diferents (epub i mobipocket).

Felip March, fill natural bastard d’Ausiàs March, és el protagonista d’aquesta novel·la de ficció contextua­litzada en ambients històricament verídics. A través de les vivències d’aquest personatge valencià del segle xv es construeix un retaule de l’època més esplendorosa de la Corona d’Aragó. Escacs de mort és una obra coral que recorre València, Nàpols i Flandes, ciutats que van ser escenari de la influència de les societats secretes de l’època, dedicades fins i tot a conspirar contra el rei. Eduard Mira, coneixedor de la figura i el temps d’Ausiàs March, ens acosta a una època mítica del nostre passat a través d’aquesta novel·la. Eduard Mira, ha volgut remarcar que es tracta d’una obra de ficció «tot i que està emmarcada dins d’unes coordenades reals». A més, ha destacat que, per a contar aquesta història, ha volgut utilitzar «una llengua amb ressonàncies creïbles a la pròpia de l’època».

Sobre l´autor
Eduard Mira (València, 1945) és doctor en geografia i història i professor de sociologia a la Universitat d’Alacant, a més d’escriptor. Ha viscut i treballat a València, Eivissa, Barcelona, Anglaterra, París, Tànger i els Estats Units, i actualment, és investigador convidat pel Gonville and Caius College (Universitat de Cambridge) i pel King’s College (Universitat de Londres). Ha sigut membre del Col·legi d’Experts en Patrimoni Cultural del Consell d’Europa i, en funció d’això, dugué a terme missions d’assessorament en ciutats històriques de l’Europa Central i de l’Est. Ha sigut també director dels instituts Cervantes de Nàpols i de Brussel·les. En el terreny literari, ha publicat dos llibres de narracions curtes i dues novel·les; la més recent, Les tribulacions d’un espia vell.

Print Friendly, PDF & Email