El jazz del Botànic amb un toc de cuina

València, 06/03/2010
Com ja és habitual a l’agenda del Botànic, tots els anys s’ofereix un cicle d’actuacions musicals de Jazz amb una temàtica definida que engloba tots els concerts. Per a 2010, i en col·laboració amb el col·lectiu de músics Sedajazz, el cicle s’ha titulat Cuinant Jazz, fent referència a la intenció didàctica dels concerts, que pretenen mostrar de quina manera s’aplega a crear o definir el Jazz, quins són els ingredients, els procediments i les eines necessàries per obtenir-lo.

Seguint el símil del menú de qualsevol restaurant, el programa recorre els aperitius, els entrants, els plats principals i les postres d’una oferta de Jazz d’allò més apetitosa. Com exemple trobem la primera actuació, el proper 13 de març, que constarà d’una Jam Session, que amb els combos i les big band de Sedajazz, aconseguirà que gaudim dels secrets de la improvisació col·lectiva.

La resta d’actuacions recorren l’origen i l’evolució històrica del Jazz, alguns dels diferents estils en funció de la geografia,   la seua estreta relació amb el cine i altres manifestacions artístiques com la pintura o la poesia, la possibilitat d’involucrar a les bandes de música valencianes, el sorprenent Free Jazz i, fins i tot, una swing band que interpretarà composicions nadalenques per tancar el cicle al mes de desembre.

Tot un seguit de propostes variades i didàctiques, que omplen el cicle amb 7 concerts, a càrrec de músics com Francisco Blanco “Latino”, Albert Sanz, Jesús Santandreu, Toni Belenguer, Pere Munuera,
David Pastor i Jose Estela, entre molts altres artistes i agrupacions convidades.

Per al primer concert les entrades estaran a la venda a la taquilla del Botànic. Totes les actuacions són dissabte a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic a les 19.30h (c/Beat Gaspar de Bono s/n). Les entrades es poden adquirir per 3€ a la taquilla del Jardí en el seu horari habitual, de 10 a 19h, des del dissabte anterior a cada concert. Els dilluns està tancat.

Print Friendly, PDF & Email
Share