Fotografia SOStenible al Botànic

S’exposen els seleccionats del segon concurs de fotografia de la Falla Borrull – Dr. Peset Cervera

València, 20/01/2010
Aquest dimecres 20 de gener, a les 19h, s’inaugura al Botànic la mostra de les 30 obres seleccionades a la segona edició del concurs de fotografia que organitza la Falla Borrull – Dr. Peset Cervera i la Fundació

Divina Pastora titulat Exposició de fotografia SOStenible NouBotànic. En el mateix acte, es donaran a conèixer els guardonats. Es tracta, un any més, de fer reflexionar a la societat sobre l’estat del nostre entorn. Així, a través del treball dels artistes i la posterior exposició, denunciar els abusos mediambientals i reivindicar que una forma de viure més sostenible és encara possible i, sobretot, necessària.

A banda, i per donar un caire solidari al concurs, les fotografies seleccionades i exposades són cedides pels autors i es posen a la venda. Els beneficis que s’obtinguen d’aquesta acció aniran destinats a PayaSOSpital i a Aixec , fundació per a l’atenció a les persones amb paràlisi cerebral. Aquesta segona entitat s’ha afegit enguany perquè la  iniciativa tingué un gran èxit l’any anterior i es pogueren entregar a PayaSOSpital més de 2.500 euros.

 Altres novetats que trobem al concurs són,  entre altres, que la convocatòria s’ha llançat a nivell nacional i que s’ha obert una nova modalitat que fotografies que es poden realitzar des del telèfon mòbil en format MMS. Aquestes obres formen part d’una mostra paral·lela que també estarà oberta, junt a totes les fotografies presentades, a la web del concurs: www.noubotanic.com

La proposta, que conta amb la participació de l’Ajuntament de València entre altres entitats i empreses, ha contat enguany amb una participació molt elevada però també han aumentat els premis, tres dintre de la categoria Sostenible i dos més especials dedicats a l’aigua entregats per la Regidoria de Qualitat Mediambiental, Energies Renovables, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l’Aigua. A més, en el que han estat d’acord tots els membres del jurat, format per Juan Manuel de Castro Prieto , Premi nacional de fotografia, entre altres, és que la qualitat de les imatges presentades ha estat molt elevada.

La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions del Jardí Botànic fins el 28 de febrer, de 10 a 14h i de 16 a 18h. L’entrada és gratuïta i dilluns està tancat. També, com que està previst que siga itinerant, es podrà visitar al Chill Art Hotel Jardín Botánico, al mes de març, i al Círculo Valenciano a Madrid a finals de març.

Print Friendly, PDF & Email
Share