Homes, d’Isabel-Clara Simó, gran èxit de la Fira del Llibre 2010

La casa de gel, de Joan Pons, també entre els més venuts

València, 05/05/10
Homes, l’últim títol d’Isabel-Clara Simó, s’ha erigit com el gran èxit en valencià de la Fira del Llibre 2010. En aquest llibre de relats, la prestigiosa escriptora alcoiana s’acosta a l’univers masculí, amb ironia i enginy, però també amb estima i tendresa. I és que entre els homes, com diu l’autora, «n’hi ha de tot». Les seues narracions, punyents i divertides, capgiren els estereotips i han captivat els visitants de la 41 Fira del Llibre de València, que va tancar ahir les portes després de 13 dies de literatura.

L’obra guanyadora del XXI Premi de Novel•la Ciutat d’Alzira, La casa de gel, de Joan Pons, també ha estat una de les novel•les més venudes durant aquesta edició de la Fira. Pons va visitar la caseta de Bromera el dissabte 1 de maig i va poder gaudir del contacte amb els seus lectors arran de la novel•la que ens conta la història d’amor de l’home més lleig del món. L’obra s’articula en capítols molt breus en què la història del protagonista es barreja amb l’escriptura d’un llibre i amb el descobriment d’un terrible secret familiar, tot narrat amb una prosa fluïda i alhora plena de lirisme.

Entre les novetats adreçades als adults que més han agradat, també destaquen les novel•les de John Connolly –Els amants, Els homes de la dalla i Els turmentats– i altres traduccions, com ara Les portes del paradís, de Yiyun Li, o La bèstia del cor i L’home és un gran faisà en el món, de la Premi Nobel de Literatura Herta Müller. Escriptors del nostre àmbit lingüístic com Xavi Sarrià, autor d’Històries del Paradís, o Francesc Bodí, autor d’El soroll de la resta –Premi Enric Valor de Novel•la i Premi de la Crítica de l’IIFV, que s’ha lliurat aquest matí–, també s’han fet un lloc entre els més sol•licitats a la Fira del Llibre.

Pel que fa als més joves, els visitants s’han decantat per autors valencians ja consagrats com són Pasqual Alapont –autor, entre molts altres, d’El quadern taronja de Morgana–, Llorenç Giménez –contacontes i autor d’Els acudits de Llorenç– o Maria Dolors Pellicer –autora de La selva en vers, que es va presentar ahir en la Fira amb l’acompanyament del grup de folk Trescant–. Els últims títols de la col•lecció d’èxits internacionals de literatura juvenil, «Esfera», han rebut una molt bona acollida entre els joves lectors. Així, obres com El lladre de gorres i Greta i Òliba, cuidadores de gossos, ambdues de Cornelia Funke, es troben també entre les més venudes, juntament amb traduccions d’obres clàssiques com Els crims del carrer de la Morgue, d’Edgar Allan Poe, i El gos dels Baskerville, d’Arthur Conan Doyle.

De la seua banda, els menuts –el públic més exigent de tots– han triat els llibres il•lustrats a color de la col•lecció «Els Animals del Jardí», amb textos de Gemma Armengol i dibuixos d’Òscar Julve. La marieta Antonieta, L’aranya llanternera, La família pilotera, El gos Bernat, La formiga valenta i La ploma són els títols que hi ha fins ara publicats i que han fet les delícies dels visitants més joves de la Fira.

Print Friendly, PDF & Email
Share