Joan Pons ens obri les portes de “La casa de gel”

Obra guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira
Alzira, 05/04/2010
Joan Pons ha presentat el seu últim títol, La casa de gel, novel·la guanyadora del XXI Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i que acaba de publicar-se en la col·lecció «L’Eclèctica» d’Edicions Bromera, l’escriptor ha estat acompanyat pel director de publicacions, Joan Carles Girbés.

La casa de gel, és el primer títol que l’escriptor mallorquí  publica en Edicions Bromera tot i que ja porta a les seues esquenes altres obres premiades per a adults com Nàufrags o Sorra a les sabates. En aquest cas,  Joan Pons ens proposa una original història d’amor: la història de Simó Vallés –qui s’autodenomina l’home més lleig del món i viu en una metafòrica casa de gel− amb una peixatera seductora anomenada Eulàlia. Paral·lela a esta història d’amor, Simó inicia una investigació que el portarà a descobrir el terrible secret que va obligar a son pare a construir una imaginària casa de gel per protegir a la seua família. Només quan s’hagen fos les parets d’aquesta casa fictícia, Simó serà capaç de trobar la veritat del seu passat i comprendre el misteri de la turmentada complexitat de l’amor.

Esta tracta d’una novel·la encisadora dins d’una altra novel·la que continua amb la línia estilística de la seua última obra, Barba-rossa. El mateix autor ha explicat que es tracta d’un cant a la vida i a l’amor i amb un clar missatge pel que respecta a la memòria història: cal conèixer el nostre passat i lluitar contra els constructors de cases de gel que pretenen protegir-nos de la veritat.

Joan Pons (Ferreries, Menorca, 1960) és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i autor d’una desena de novel·les, per les quals ha rebut premis com el Francesc d’Albranca, el Joan Ramis i Ramis, el de la Fundació Enciclopèdia Catalana o el Joaquim Ruyra. Barba-rossa, que es publicarà al rus en breu, i Sorra a les sabates, distingida entre les tres millors del 2005 segons el jurat del Premi Salambó, són els seus últims títols.

Print Friendly, PDF & Email
Share