Toni Mollà presenta a València “Més enllà de San Francisco”, Premi de Narrativa Ciutat de València

València, 21/04/2010
L’escriptor i periodista Toni Mollà presenta a València el seu últim títol, Més enllà de San Francisco, publicat per Edicions Bromera dins de la col·lecció «Bromera Actual». Es tracta d’un llibre de viatges guardonat amb el Premi de Narrativa Ciutat de València. La presentació del llibre tindrà lloc estel dimecres 21 d’abril, a la Casa del Llibre de València (Passeig de Russafa, 11), a les 19.30 h. En l’acte intervindran, a més de l’autor, Jesús Huguet, escriptor i sociolingüista, i Emili Piera, periodista i escriptor.

Més enllà de San Francisco és un fantàstic llibre de viatges que ens endinsa en la costa oest americana i en els seus mites. L’autor ens guia des de Califòrnia fins a Nevada a través de les vivències d’un viatge irrepetible. Sempre per carretera, l’estat governat per Schwarzenegger se’ns mostra polièdric i fascinador, alhora que ens acostem als moviments culturals i socials d’origen americà com la campanya pel drets civils, la New Left o la Beat Generation. Amb la força de la primera persona, i la històrica campanya de Barack Obama com a teló de fons, Toni Mollà transmet una experiència vital intensa que barreja apunts de viatges, però també assaig cultural, descripció periodística i fets emotius molt a prop de la narrativa de ficció. El mateix autor ha declarat que Més enllà de San Francisco «és un llibre que vol situar-se, si se’m permet, més enllà dels gèneres literaris. Jo he volgut aventurar-me pel camí de les costures i les fronteres literàries creatives i difuses». Aquells que desitgen fer un tast visual del viatge poden visitar aquest àlbum digital: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/sets/72157623678950499/show/.

D’altra banda, Toni Mollà estarà present a la Fira del Llibre de València no només signant llibres (els dies 29 d’abril i 2 de maig), sinó també participant en la taula redona «Literatura de viatges», que tindrà lloc el 29 d’abril a partir de les 19.30 h (Espai d’Activitats 1).

Toni Mollà (Meliana, 1957) és llicenciat en periodisme i doctor en sociologia. És autor dels dietaris Espill d’insolències (Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta) i Quadern d’entretemps. Ha conreat el periodisme literari en Converses inacabades amb Joan Fuster i El Genovés. També ha desplegat una intensa activitat intel·lectual entre la sociologia de la llengua i la societat de la informació. Fruit d’aquesta dedicació són llibres com Quina televisió pública?, Quina política lingüística? i La utopia necessària (Premi Rovira i Virgili i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians) o els tres volums del Curs de sociolingüística.

Print Friendly, PDF & Email
Share