6 marzo, 2010

VerdCel presenta Petjades, un homenatge a Raimon

Por redacción puntocomunica
Share

El còmic-CD-DVD està publicat per Edicions Bromera

Barcelona, 06/03/2010
Aquest dissabte, 6 de març, VerdCel presenta Petjades, el seu últim treball, a Barcelona. El concert tindrà lloc a les 21.30 hores a la Sala Luz de Gas (Muntaner, 264) i s’emmarca en el prestigiós festival de música BarnaSants. El projecte, que naix quan es compleixen 50 anys de la creació d’una de les cançons més emblemàtiques de Raimon, Al vent, acaba de ser publicat per Edicions Bromera, amb una acurada edició que inclou un còmic, un CD i un DVD.

Petjades uneix tres vessants artístiques –cançó, il•lustració i audiovisual– per donar a conéixer tot un univers, el de Raimon. Aquest projecte aborda una part més subjectiva, la d’interpretar novament l’obra de Raimon a través de la selecció de les cançons incloses en el CD i d’un curtmetratge, ambdós productes elaborats per VerdCel, i també una part més objectiva, la que es refereix a la trajectòria personal i professional del cantant de Xàtiva, mitjançant el còmic i els dos documentals inclosos en el DVD.

Aquest viatge multimèdia parteix d’una selecció de 15 de les cançons més significatives de Raimon, que han estat revisades completament i actualitzades pel potent grup VerdCel. Veles e vents, Al meu país la pluja, He mirat aquesta terra i Treballaré el teu cos estan entre les versions que poden trobar-se en el CD. El trajecte continua amb un curtmetratge, inclòs en el DVD, que és un relat audiovisual del fil argumental del treball, realitzat per a l’ocasió per Octavi Masià i Daniel Olmo.

El còmic, un volum de gran format, imprés a color, mostra la visió que té de Raimon la generació que l’ha conegut des de la infantesa. A partir d’un amplíssim treball d’investigació, que ha comptat amb la col•laboració de Xevi Planas –periodista especialitzat en el cantautor de Xàtiva–, recorre deu punts essencials en la seua trajectòria, que l’han portat a transitar per diferents estadis de l’ànima i a protagonitzar fets històrics del segle XX, i mostra la importància que ha tingut, per exemple, per a la difusió de la seua cultura (Ausiàs March, Salvador Espriu, Joan Fuster).

L’obra es completa amb dos documentals inèdits inclosos en el DVD, realitzats en els anys 60, que reflecteixen el Raimon del moment. Es tracta de D’un temps, d’un país, de Llorenç Soler (’66-’68), i Raimon ‘65, de Carles Duran (’65), dues peces audiovisuals que es complementen a la perfecció per a mostrar la significació de Raimon en la dècada dels seixanta. Mentre que el primer aborda la figura del cantautor de Xàtiva des d’un punt de vista biogràfic, el segon se centra més en la seua producció musical, amb un to cinematogràfic més experimental.

Print Friendly, PDF & Email